A oto potrzebne składniki:
Składniki:
- puszka tuńczyka w oleju
- torebka ryżu
- 2 jajka
- puszka kukurydzy
- 2 ogórki kiszone
- majonez
- sól i pieprz
Zaczynamy od ugotowania ryżu i jaj na twardo. Ryż można gotować jakieś 2 minutki krócej niż podają to na opakowaniu, będzie al dente. W między czasie ogórki kiszone kroimy w kosteczkę. To samo robimy z ugotowanymi jajkami. Odcedzamy kukurydzę i tuńczyka. Do wystudzonego ryżu dodajemy wszystkie składniki, solimy i pieprzymy do smaku.
By podać w takiej postaci jak na zdjęciu, wystarczy zaledwie natłuścić filiżankę. Do której włożyć porcję sałatki i energicznym ruchem przyłożyć do pochylonego talerza, postawić na stole, podnieść filiżankę i gotowe. :)
Jest z kukurydzą ? To coś dla mnie! Megapycha! :>
OdpowiedzUsuńnawet z całą puszką :))
UsuńKocham banalne sałatki. Twoja jest wspaniała. Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńTuńczyk nie jest wegetariański, ale sałatka brokułowa zaakceptowana :)
OdpowiedzUsuńsuper, u mnie robi się podobną tylko bez ogórka i z makaronem zamiast ryżu :)
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł:) Ja dziś zrobię sałatkę z makreli wędzonej, jajek na twardo, majonezu i szczypiorku :)
OdpowiedzUsuńRobię na weekend:) albo i dzisiaj:D
OdpowiedzUsuńp.s. może wyłączycie weryfikację obrazkową?
banalna a jaka apetyczna:)
OdpowiedzUsuńMega pychotka:-)
OdpowiedzUsuń