Składniki:
- 4 jajka
- pół cebuli
- pół pęczka pietruszki
- 1-2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- opcjonalnie: żółty ser starty na małych oczkach
Jak zrobić pastę jajeczną? Nic bardziej prostego:) Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tartce na dużych oczkach. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Pietruszkę posiekać i dodać do jajek i cebuli. Całość wymieszać z majonezem przyprawiając solą i pieprzem. Dla wzbogacenia smaku można dodać starty ser żółty (pasta będzie wtedy też bardziej syta).
Z pastą jajeczną jest jeden podstawowy problem... Zaczynasz jeść...
.... i jesz...
... i nie możesz się jej oprzeć :)
Lubię i często robię :)
OdpowiedzUsuńz jajkiem można nieźle kombinować:)
OdpowiedzUsuńmniam! dziś będę robic! cudowne zdjęcia, pozdrawiam, http://weekendowa-kuchenka.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńDaj znać wyszło:) Pozdrawiam, Justyna
Usuń