Och jak przy okazji zrobiło nam się świątecznie i prawdziwie zimowo.
- 2-3 jajka
- 300 g waniliowego serka homogenizowanego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1,5 szklanki mąki
Jajka roztrzepać, dodać pozostałe składniki i wszystko dobrze wymieszać. Małą łyżeczką kłaść na rozgrzany, głęboki olej i... podziwiać jak same będą się kręcić i rumienić równomiernie z każdej strony. Pychota! :)
Pączusie można upudrować, ocukrzyć... jak kto woli. Potem zjadać na raz, albo na dwa. Naprawdę trudno im się oprzeć...
Od zaplecza wyglądało to tak: :)
Pączusie można upudrować, ocukrzyć... jak kto woli. Potem zjadać na raz, albo na dwa. Naprawdę trudno im się oprzeć...
Od zaplecza wyglądało to tak: :)
Uwielbiam je! Nie jadłam ich kopę lat :)
OdpowiedzUsuńTrzeba sobie przypomnieć ten smak :P
UsuńPyszne, pyszne i jeszcze raz pyszne!
OdpowiedzUsuńMożna tylko dodać jeszcze jedno pyszne :)
UsuńUpiekę na pewno:) Takie proste przepisy zawsze do mnie przemawiają;))
OdpowiedzUsuńProste przepisy mają to do siebie, że ciężko znaleźć wymówkę dlaczego by go nie wypróbować :P
Usuńrzeczywiście proste, muszę wypróbować
OdpowiedzUsuńOj warto, warto :)
Usuńwieczorne kuszenie...:)
OdpowiedzUsuńmmmm...wiemy coś o tym :D
UsuńJuż sobie przepis notuję :) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńkasia
notatnikkulinarny.blogspot.com
Jak zanotowany to teraz trzeba wypróbować :))
UsuńZachęcamy do głosowania na zdjęcia bloga Pusty Kociołek, które biorą udział w naszym konkursie, zapraszamy! http://wykrywacz-smaku.pl/konkursy/glosy
OdpowiedzUsuńOdkopię chyba pączkowego trupka ;) Właśnie znalazłem ten przepis i dziś w czyn go wprowadziłem!
OdpowiedzUsuńTylko mam pytanie - JAK? Jak udaje się Pani uzyskać tak okrągły kształt? Mi wyszły bardziej jak racuchy :P
Niemniej smaczne są bardzo i są to moje pierwsze w życiu samodzielnie zrobione pączki!! :)