Składniki (na blaszkę 25x12cm):
- 2 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 0,5 szklanki oleju
- 1,5 szklanki mąki
- 3/4 szklanki mleka
- 1 łyżeczka sody
- 1 czubata łyżka kakao
- aromat arakowy lub rumowy
- orzechy włoskie
Jajka ubić z cukrem. Dodać do nich pozostałe składniki (poza orzechami) i wszystko dokładnie wymieszać. Przelać do formy, posypać po wierzchu kawałkami orzechów włoskich.
Piec około 50 min w temperaturze 200 st.C.
Po ostygnięciu można jeszcze posypać cukrem pudrem...
... no chyba, że wierzch Wam się za bardzo nie przypiekł - wtedy z cukru można zrezygnować:)
Tutaj cukier puder był niezbędny, aby ukryć czarny krater jaki powstał na środku ciasta;)
Od razu lepiej:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz